Sık sorulan: Köpek Nereye Şikayet Edilir?

Köpek havlıyor diye şikayet edilir mi?

Hürriyet gazetesinden Oya Armutçu köşesinde bir okurundan gelen, “Apartmanda alt katımdaki komşum köpek besliyor. Havlama sesinden dairemde oturamaz oldum. Ne yapabilirim?” sorusuna cevap veriyor. Apartmanda köpek besleyen, apartman kurallarını ihlal etmediği sürece şikâyet edilemez.

Köpeklerle ilgili şikayetler nereye yapılır?

Tehlikeli cins köpeği, ona zarar vermeden etkisiz hâle getirecek ve barınağa emniyetli bir şekilde götürebilecek yetkili kurum ise Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP).

Hayvanlarla ilgili şikayetler nereye yapılır?

Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatı üzerine “[email protected]. gov.tr” elektronik posta adresi oluşturuldu. Vatandaşlar artık hayvanlara eziyet edenleri bu adres üzerinden bakanlığa şikâyet edebilecek. Bakanlık, gelen başvuruları inceleyerek ilgili bölge müdürlüklerine iletecek.

Evde beslenen köpek nereye şikayet edilir?

Peki, apartmanda köpek beslemek nereye şikayet edilir? Komşularınız, beslediğiniz hayvanın çok ses çıkarttığı gerekçesiyle Çevre İl Müdürlüğüne şikayette bulunabilir.

Çok havlayan köpek nasıl susturulur?

Köpeğinize “sessiz ol”, “şşş” ya da susması için başka şeyler söylerseniz köpeğiniz bunu ilginizi çekmek olarak algılayarak havlamayı çözüm olarak görür. Köpekler çok gelişmiş kulaklara sahiplerdir.

Köpek kaç desibel?

Rahatsız edici ses siniri, kanunlara göre 120 desibelden baslar, bu da yaklaşık 3-4 otomatik yer kazma aletinin ayni anda çıkardığı sese denk gelir ki hiçbir köpek bu sesi çıkaramaz. Yani kanunlar gereği, gurultu sebebiyle hiçbir köpek evden atılamaz.

You might be interested:  Sık sorulan: Köpek Nasıl Güçlendirilir?

Köpek için neresi aranır?

Evet. Alo 153 Beyaz Masa’yı arayarak; olay yerinin adresini ve hayvanın yanında bulunan kişinin iletişim bilgilerini verdiğiniz takdirde, 7 gün 24 saat nöbetçi ekibimizle, yaralı ve tedaviye muhtaç sokak hayvanları alınmakta ve sonrasında tedavileri yapılmaktadır.

Zabıtaya şikayet nasıl yapılır?

Zabıta telefon numarası 153’tür. Evet, ister cep telefonlarınızdan ister sabit hatlarınızdan 153 nolu telefon numarasını tuşlayarak zabıta çağrı merkezi ve şikayet hattına ulaşabilirsiniz.

Sokak köpek ısırdı ne yapmalıyım?

Tedavi için ilk yapmanız geren şey temiz suyla ısırılan bölgeyi yıkamanız gerekir. Daha sonra oksijenli su ya da alkol ile pansuman yapabilirsiniz. En son olarak ısırılan bölgeye antibakteriyel merhem sürebilirsiniz.

Sokak hayvanları için nereyi arayabilirim?

Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği’nin (BGD) belediyeyle işbirliği yaparak sunduğu servise ulaşmak için ALO 153’ü arayıp “beyaz masa”yı tuşlamak gerekli. Gelen ihbarlar şoför, yakalamacı ve veterinerden oluşan ambulans ekibine yönlendiriliyor.

Hayvan Hakları hangi bakanlık?

o) Bakanlık: Çevre ve Orman Bakanlığını, İfade eder. Madde 4- Hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeler şunlardır: a) Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.

Belediye kedileri topluyor mu?

Yönetmeliğin 21. maddesine göre belediyelerin de kedi ve köpekleri toplaması, kanunla net bir şekilde belirlenmiştir. Belediyeler sadece kısırlaştırma amacı ile toplar, kısırlaştırır, bakım ve tedavisini yapar ve sonra aldığı yere geri bırakır. Kediler için özel merkezi olmayan belediye kedi toplayamaz.

Müstakil evde bahçesinde köpek beslemek suç mu?

Ev hayvanı beslemek bir suç ya da kabahat değildir. Eğer yasak hüküm varsa hemen tahliye edilsin” Oysa tahliye kararınca hayvan çevresine zarar veriyorsa, komşuları rahatsız ediyorsa ya da evdeki hayvan sayısı çoksa (kabul edilebilir tolerans limitinin üzerinde ise) verilmesi gerekir.

You might be interested:  FAQ: Pug Köpek Nasıl Eğitilir?

Apartman ortak bahçesinde köpek beslenir mı?

Apartman dairesinde ev hayvanı olarak kedi/ köpek besleme yasağı kanunun saydığı bu noktalardan hangisinin kapsamına girmektedir? Hiçbirine.. Apartmanın ortak alanlarında ( bahçesinde, kat boşluklarında, vs.) kedi köpek beslenmesi yasaklanabilir, bu madde 28 ‘in kapsamına girer.

Gürültü kirliliği şikayeti nereye yapılır?

Gürültü yapan komşu veya gürültüye neden olan işyeri hakkında Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aranabilir. Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır. Gürültü ile ilgili şikayetler Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine yapılıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *