Contents
- 1 Havlayan köpeği nereye şikayet edebilirim?
- 2 Sahipli köpek kime şikayet edilir?
- 3 Hayvanlarla ilgili şikayetler nereye yapılır?
- 4 Hayvanlara eziyet edenleri nereye şikayet edebilirim?
- 5 Köpek havlaması gürültü sayılır mı?
- 6 Köpek havlaması nasıl önlenir?
- 7 Evde köpek beslemek nereye şikayet edilir?
- 8 Ankara Sokak köpekleri nereye şikayet edilir?
- 9 Köpek için neresi aranır?
- 10 Sokak hayvanları için nereyi arayabilirim?
- 11 Zabıtaya şikayet nasıl yapılır?
- 12 Hayvan Hakları hangi bakanlık?
- 13 Hayvanat Bahçesi nereye şikayet edilir?
- 14 5199 sayılı kanun nedir?
- 15 Hayvanların sahip oldukları haklar nelerdir?
Havlayan köpeği nereye şikayet edebilirim?
Köpeğin tahliyesi için önce yönetim planına bakılması, çevre il müdürlüğüne şikâyetçi olunması ve sulh hukuk mahkemesinden tahliye talep edilmesi gerekiyor. Şikâyet üzerine bilirkişi desibel ölçümü yapar. Bu ölçüm apartmanın genelinde değil de yalnızca şikâyetçinin dairesinde yapılır.
Sahipli köpek kime şikayet edilir?
Dolayisi ile hem sahipli hem de sahipsiz hayvanlara iliskin sorunlara Belediye Zabita gorevlileri mudahale yetki ve hakkina sahip degildir. Sorun ve sikayetlerin illerde Valilik Orman Su İşleri Mudurluklerine, ilcelerde ise Kaymakamlik makamlarina iletilmesi gerekmektedir.
Hayvanlarla ilgili şikayetler nereye yapılır?
Bakan Veysel Eroğlu’nun talimatı üzerine “[email protected]. gov.tr” elektronik posta adresi oluşturuldu. Vatandaşlar artık hayvanlara eziyet edenleri bu adres üzerinden bakanlığa şikâyet edebilecek. Bakanlık, gelen başvuruları inceleyerek ilgili bölge müdürlüklerine iletecek.
Hayvanlara eziyet edenleri nereye şikayet edebilirim?
Polis tarafından tutanak dü zenlenip savcılığa gelir gelmez, şikayete bağlı olmak sızın, soruşturma resen savcılık tarafından yapılmalı, kötü durumda olduğu tespit edilen hayvanlara Orman Su İşleri Müdürlüğü tarafından el konulmalı, mahkeme tarafından yargılama yapılmalıdır.
Köpek havlaması gürültü sayılır mı?
Hayvan beslemek yasaktır diyen bir madde yok. Ancak apartmanlarda tavuk, horoz ve köpek gibi hayvanları beslemek Yargıtayca yasaklandı. 1969daki bir karara göre, davalı kiracıların 11 gün içinde köpeği daireden uzaklaştırmaları gerekiyordu. Köpeğin havlayıp etrafı rahatsız etmesi gürültü sayılıyor.
Köpek havlaması nasıl önlenir?
Köpeğinize “sessiz ol”, “şşş” ya da susması için başka şeyler söylerseniz köpeğiniz bunu ilginizi çekmek olarak algılayarak havlamayı çözüm olarak görür. Köpekler çok gelişmiş kulaklara sahiplerdir.
Evde köpek beslemek nereye şikayet edilir?
Peki, apartmanda köpek beslemek nereye şikayet edilir? Komşularınız, beslediğiniz hayvanın çok ses çıkarttığı gerekçesiyle Çevre İl Müdürlüğüne şikayette bulunabilir.
Ankara Sokak köpekleri nereye şikayet edilir?
ALO 153, BİR TELEFON YETER Mavi Masa Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat sizi dinliyor.
Köpek için neresi aranır?
Evet. Alo 153 Beyaz Masa’yı arayarak; olay yerinin adresini ve hayvanın yanında bulunan kişinin iletişim bilgilerini verdiğiniz takdirde, 7 gün 24 saat nöbetçi ekibimizle, yaralı ve tedaviye muhtaç sokak hayvanları alınmakta ve sonrasında tedavileri yapılmaktadır.
Sokak hayvanları için nereyi arayabilirim?
Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği’nin (BGD) belediyeyle işbirliği yaparak sunduğu servise ulaşmak için ALO 153’ü arayıp “beyaz masa”yı tuşlamak gerekli. Gelen ihbarlar şoför, yakalamacı ve veterinerden oluşan ambulans ekibine yönlendiriliyor.
Zabıtaya şikayet nasıl yapılır?
Zabıta telefon numarası 153’tür. Evet, ister cep telefonlarınızdan ister sabit hatlarınızdan 153 nolu telefon numarasını tuşlayarak zabıta çağrı merkezi ve şikayet hattına ulaşabilirsiniz.
Hayvan Hakları hangi bakanlık?
o) Bakanlık: Çevre ve Orman Bakanlığını, İfade eder. Madde 4- Hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeler şunlardır: a) Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.
Hayvanat Bahçesi nereye şikayet edilir?
Ek olarak Bakanlığa ilgili taleplerinizi [email protected] adresinden de iletebilirsiniz.
5199 sayılı kanun nedir?
Madde 1- Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.
Hayvanların sahip oldukları haklar nelerdir?
Madde 2-1.Bütün hayvanlar saygı görme hakkına sahiptir. 2.Bir tür hayvan olan insan,öbür hayvanları yok edemez,bu hakkı çiğneyerek onları sömüremez,bilgilerini hayvanların hizmetine sunmakla görevlidir. 3.Bütün hayvanların insanlarca gözetilme,bakılma ve korunma hakları vardır.